TINGSTEDET

TINGSTEDET i Det Politiske Mødested – vi sætter tre spørgsmål til debat.

DELTAG HER:
https://us06web.zoom.us/j/85252290196?pwd=eVlpRGdRTHBjWHVTeHFCQThoejhhQT09
Meeting ID: 852 5229 0196
Passcode: llr2021

Her kan du gå ind i de grupper, som du gerne vil debattere – og have 90 nuancerede minutter sammen med mange andre debatlystne medlemmer i netværket – og bagefter fortsætte i kafferummet, så længe du har lyst. Du kan enten benytte ZOOM på computeren – eller hente deres APP på: https://zoom.us/download#client_4meeting

Undervejs i mødet vil du kunne skifte mellem grupperne eller blive i det store møderum, hvor vi debatterer dagens aktuelle spørgsmål. Der er mange tovholdere i redaktionen på disse onsdagsmøder – og det er hver anden uge dem, der stiller spørgsmålene og styrer ordet.

I oldtidens Danmark mødtes borgerne og tingede på områdets tingsted. Her kunne enhver indtage den midterste sten og klage sin nød eller tale sin sag. Tingstedet bestod typisk af tolv sten, der omkransede en større sten, hvor taleren stod og talte til de forsamlede. I Vikingetiden og Middelalderen var det på tingstedet, at den lovgivende, udøvende og dømmende magt traf sine beslutninger. Alle frie mænd kunne give deres mening til kende på tinge, også bønderne. Det ældst kendte tingsted ligger på Island og hedder Thingvellir.

Date

23 mar 2022
Expired!

Time

19:30
Category
Til toppen