• Webinar
  • EU

Afkriminalisering af euforiserende stoffer

Vi som samfund skal lykkes bedre med at tage hånd om vores allermest udsatte stofbrugere både tidligere og bedre

Afkriminalisering af besiddelse af euforiserende stoffer er et væsentligt delelement

Efterhånden har fagfolk på narkotikaområdet både ude i verden og herhjemme samlet sig om, at afkriminalisering af besiddelse af euforiserende stoffer er et væsentligt delelement, hvis vi som samfund skal lykkes bedre med dels at undgå at påføre stofbrugere skader, og dels hjælpe vores allermest udsatte stofbrugere både tidligere og bedre. Flere lande har allerede afkriminaliseret euforiserende stoffer til eget brug og det med succes – heriblandt Portugal.

Den offentlige debat herhjemme bærer præg af sammenrodning af begreber samt misforståelser, ligesom der fægtes med antagelser om de kriminaliserede rusmidlers risici og appel, som kan være meget svære at genkende, når man kender stofbrugerne selv.

Derfor inviterer vi fagpersoner og eksperter til at vende emnet og gøre os klogere på, hvilke fordele og konsekvenser afkriminalisering af besiddelse af euforiserende stoffer kan have. Efterfølgende har vi inviteret en række politikere fra andre partier til at drøfte spørgsmålet med os og deltagerne.

Informationer
  • Taler
    Se beskrivelsen
  • Tidspunkt
    07. Juni 2023 kl. 19:30
  • Emne
    Afkriminalisering af euforiserende stoffer
Bliv en del af Det Politiske Mødested
Hvad er Det Politiske Mødested?
Det Politiske Mødested er et folkeligt advisoryboard. Og hvad betyder det så? Egentlig betyder det, at vi vil skabe et fundament, hvor politik ikke bare skabes indenfor borgens tykke mure, men har rod i hverdagens eksperter.