• Webinar
  • EU

Koranafbrændinger

I dag er Danmark et af de eneste lande i Europa, hvor det stadig er muligt at brænde Koranen af - en snak om ytringsfrihed

Regeringen vil have stoppet koranafbrændinger i Danmark.

Paneldebat tirsdag d. 8. august klokken 19.30. Regeringen vil have stoppet koranafbrændinger i Danmark. I dag er Danmark et af de eneste lande i Europa, hvor det stadig er muligt at brænde Koranen af – lande som Norge, Finland, Storbritannien, Frankrig, Østrig, Nederlandene og Tyskland har alle fundet veje til at forhindre koranafbrændinger i at finde sted. Allerede i dag er der i Danmark begrænsninger for ytringsfriheden. Fx har vi en racismeparagraf, der forhindrer, at folk kan komme med racistiske ytringer.

Men går man for langt, hvis man ønsker at få stoppet afbrændinger af koraner i Danmark?

Skal et samfund tåle den slags som et udtryk for ytringsfrihed?

Eller har vi strakt ytringsfriheden og muligheden for religionskritik for langt, når enkeltmennesker udnytter muligheden for at provokere andre nationer og stille sig op foran en udenlandsk ambassade og brænder en koran af?

Informationer
  • Taler
    Ikke angivet
  • Tidspunkt
    08. Aug 2023 kl. 19:30
  • Emne
    Koranafbrændinger
Bliv en del af Det Politiske Mødested
Hvad er Det Politiske Mødested?
Det Politiske Mødested er et folkeligt advisoryboard. Og hvad betyder det så? Egentlig betyder det, at vi vil skabe et fundament, hvor politik ikke bare skabes indenfor borgens tykke mure, men har rod i hverdagens eksperter.